Наградата за истражувачко новинарство во Европа за проектот „Пегазус“

Конзорциумот на европски медиуми познат како „Забранети приказни“ и нивниот проект „Пегазус“ ја добија наградата на Европскиот Парламент за најдобро истражувачко новинарство, јави дописничката на МИА...