Напад со метален предмет: Професор му дупнал глава на средношколец во гимназијата „Ибраим Темо“ во Струга

Професор во средното училиште „Ибраим Темо“ во Струга денеска околу 13:30 часот повредил ученик со метален предмет. Момчето било примено на Хируршкото одделение со повреда на...

Проф. Др. Нано Ружин, прогласен за професор ,,Емеритус“на Универзитетот на Обединетите Нации со седиште во Белград

Професор Др. Нано Ружин викендов е прогласен за професор „ Емеритус“ на Универзитетот на Обединетите Нации во Белград , со што стана единствен претставник од македонската...