„Ана Каренина“ на Пројковски победник на „Денови на Нушиќ“ во Смедерево

Со сите овие награди, „Ана Каренина“ е најнаградуваната претстава во историјата на Новосадско народно позориште – Нови Сад, а истовремено го вбројува македонскиот режисер Дејан Пројковски...