Д-р Даниловски: Промискуитетното однесување е најголем ризик-фактор за зараза со мајмунски сипаници надвор од Африка

Не е можно масовно ширење на болеста, едноставно заради тоа што пренесувањето на вирусот од човек на човек бара долготраен близок меѓусебен контакт. Од друга страна,...