Изминатиот јули – најтопол месец на Земјата од 1880 година

Американската национална администрација за океани и атмосфера соопшти дека јули бил за 0,95 целзиусови степени потопол од просекот за тој месец во 20. век. Минатомесечните температури го урнаа претходниот рекорд, поставен во 2016 година и тоа за 0,03 степени