Пет американски држави под истрага дали забраната за општо носење маски е дискриминаторска за учениците со попреченост

Организацијата за спроведување на граѓанските права на Одделот за образование денеска објави дека започнала истраги во пет држави за да се утврди дали политиките на национално...