Скопјанец со лажна потврда овозможил регистрација на товарно возило, заработи кривична

Иако знаел дека возилото не ги исполнува условите за такво одобрение, изготвил лажна потврда со што на сопственикот му овозможил фалсификуваната докуметација да ја  употреби пред...