Европа во „благо“ имунизационо потфрлање-земјите во трка по идеи како да стимулираат масовна вакцина

Речиси да нема земја во светот, која не се соочува со ниско или незадоволително ниво на имунизација со цел до есента, како што примарно беше таргетирано,...

Царовска: Процентот на сиромашни е многу повисок од што се прикажува

Како да им се помогне на сиромашните пензионери, на децата кои питачат, на бездомниците, на семејствата кои одвај се прехрануваат? За овие и многу други прашања, во ПРОЦЕС говори министерката за труд и социјала