Северна Македонија од идната година претседава со Процесот за соработка на Југоисточна Европа 

На состанокот беше усвоена и декларација, според која Северна Македонија го презема претседавањето со  ПСЈИЕ за периодот јуни 2023- јуни 2024, по завршувањето на следното претседателство на Црна Гора...