(Видео) Првомајските протести во Франција се претворија во пресметка на демонстрантите со полицијата

Илјадници луѓе денеска учествуваа на првомајските протести ширум Франција, кои во главниот град Париз ескалираа во повремени судири меѓу полицијата и одделни групи демонстранти, објави „Монд“....