Путин потпиша закон за воведување визи за дипломати на ЕУ, новинари и официјални делегации

Москва претходно ја најави оваа мерка како одговор на дејствијата на, како што се наведува, „непријателските земји“. Русија ги означува како непријателски државите кои и воведоа...