МТСП оствари работилница за ментално и економско зајакнување на жените

Денеска во Битола Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска оствари работилница со поддршката на професорката Софија Арнаудова со цел ментално и економско зајакнување на...

Тридневна работилница на тема „Дигитална трансформација, податоци и вештачка интелигенција во Западен Балкан“

Работилница на тема „Дигитална трансформација, податоци и вештачка интелигенција во Западниот Балкан“ од денеска до сабота ќе се одржи во Скопје. Настанот е во организација на...