Коронавирус: Лажно чувство на безбедност со ракавици за една употреба

Ракавиците за еднократна употреба не штитат од новиот коронавирус, туку напротив како распространувач на микроби ја зголемуваат опасноста од заразa. Во супермаркетите, на пазарите, во секојдневието,...