СП во ракомет: ИХФ ја казни Македонија со 500 франци

Изречената санкција е за „незапазување на нумеричкиот редослед“ на играчите при претставувањето на терен пред дуелот со Тунис во првото коло на мундијалот во Франција. Казна беше платена и на ЕП во Полска лани за настап во различна боја на чорапи