Заев на ФБ за растот на просечната плата од 7% за една година:Континуираниот раст на платите плод на економските мерки и политики

Расте просечната плата во континуитет. Во јуни 2021 година, изнесувала 28.744 денари и таа е поголема во однос на јуни 2020 година за 7%. Според Државниот...