Aла Генадјевна Шешкин-добитник на Почесното Рациново признание за 2021

Добитничка на Почесното Рациново признание за 2021 година е Ала Генадјевна Шешкен, руски славист и македонист. Престижната награда ја добива за нејзината промоција на македонскиот јазик,...