Лажни објави на руската пропаганда за американски војници кои се противат на војната со Русија

Секоја одлука донесена од страна на украинските партнери да им обезбеди оружје на украинските вооружени сили е проследена со низа руски лажни вести. Руски и белоруски медиуми,...