Уапсен припадник на германската разузнавачка служба поради сомневање за шпионирање во корист на Русија

Германското федерално јавно обвинителство денеска соопшти дека вработен во Федералната разузнавачка служба на земјата (БНД) е уапсен под обвинение за шпионирање за Русија.