Македонците од Бугарија им порачаа на Петков и на ЕУ: Негирањето на постоењето Македонци е бугарски срам за Европа

Вчерашната изјава на бугарскиот премиер Кирил Петков дека „македонско малцинство во неговата земја не постои“, ги дигна на нозе, здруженијата на Македонците во оваа земја со...