Украинско МНР: Референдумите во привремено окупираните територии се руско пропагандно шоу

Министерството за надворешни работи на Украина излезе со коментар во врска со лажните „референдуми“ на Русија на привремено окупираните територии на Украина: Од 23 до 27 септември,...

Со одлука на Влада: Еднострано раскинат договорот за рудникот „Иловица“

Како причина за тоа, како што наведуваат од владината прес-служба, е наведено дека концесионерот и по четири години од склучување на договорот немал поднесено барање со целосна неопходна документација за издавање на дозвола за експлоатација на минерални суровини