МОН: Стигнаа првите идеи од наставниците и професорите за реформи

Пракса на “отворени врати” и вклучување на сите засегнатите страни ќе биде принцип на работа на Министерството за образование и наука, затоа што само преку ваков инклузивен процес може да се обезбедат добри законски решенија и заштита на јавниот интерес, соопштија од МОН