За злоупотреба на доминантната позиција: Италија го казни „Амазон“ со 1,13 милијарди евра

Италијанскиот регулатор за конкуренција на пазарот денеска ја информира јавноста дека го казнил американскиот онлајн малопродажен гигант „Амазон“ со 1,13 милијарди евра поради злоупотреба на доминантната...