Тетово: Има почит меѓу религиските заедници, но треба поголема меѓусебна соработка

Ова е заклучокот на претставници на трите верски заедници во градот - православната, исламската и бекташиската. Своите ставови околу граѓанскиот концепт и соживотот во Тетово ги изнесоа во документарниот филм „Мие у Тетово“ кој беше презентиран пред тетовската публика