За рециклирано шише по 1,5 денар на картичката за паркинг во Центар

Јавното претпријатие „Паркинзи Општина Центар“ (ПОЦ) во март ќе почне со поставување на машини за рециклирање на пластични и стаклени шишиња на девет локации на територијата на општина Центар. Тие се веќе набавени, а до крај на годината е најавено купување на уште 18