Топлотниот бран ги „избеле“ коралите од Големиот Корален Гребен кај Австралија-појава повторно евидентирана по 23 години

Вкупно 98 отсто од Големиот Kорален Гребен кај Австралија е погоден од штетната појава на избелување на коралите. Според трудот објавен минатата недела во стручното списание...