Скрининг за ковид-19 во 364 основни и 109 средни училишта, тестирањето трае помалку од една минута

Собирањето на согласности за тестирање на учениците во училиштата започна oд денеска. Министерството за здравство скринингот во училиштата ќе го реализира по извршен случаен избор на...

Филипче: Од утре ќе се бараат дозволи од родителите за скринингот, целта е откривање на асимтоматските носители на вирусот

Нема ништо страшно, обичен брис се зема од децата. Целта е да се открие дали ќе има асимтоматски носители на вирусот меѓу децата – појасни министерот....