Ковачевски: Програмите на Обединетите нации се силна поддршка на нашите политики во зелената енергетска транзиција

Претседателот на  Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски денеска имаше средба со Росана Дуџак, постојана координаторка на Обединетите Нации (ОН) во Северна Македонија. На средбата...

ОН: Зголемениот број на заразени со Ковид-19 е предупредување да останеме внимателни

Зголемениот број на инфицирани лица со Ковид-19 во Северна Македонија и во многу други земји е огромно предупредување. Одговорното постапување како колектив започнува со нашето поединечно...