Трамп давал инструкции министерот за правда да објави „изборите се корумпирани“

Поранешниот заменик на државниот обвинител на САД предал докази на Конгресот дека поранешниот претседател Доналд Трамп влијаел првите лица во Министерството за правда да објават дека...