Рудникот САСА ги зголеми платите на вработените за најмалку 4300 денари

Почитувајќи ја напорната работа и посветеноста на своите вработени и следејќи го трендот на зголемување на цените и животните трошоци, менаџерскиот тим на рудникот САСА од Македонска Каменица...

Над 70 отсто вевчанци се комплетно вакцинирани, за невакцинираните рудари во САСА забранет влез во менза-им се делат ланч-пакети

Над 70 отсто вевчанци се вакцинирале против ковид-19, а заштитена е комплетно и нивната дијаспора, околу 100 лица, додека во Македонска Каменица, Липково, Делчево против вирусот...