Исинбаева на чело на Надзорниот одбор на Русада

Некогашната атлетска шампионска во скок со стап е чело десетчлената комисија при руска анти-допинг агенција, во обид да ја врати репутацијата на спортистите од земјата по бројните скандали за употреба на допинг