Русија ракетирала украински цели со крстосувачки и суперсонични ракети од Крим, Црното и Каспиското Море

Русија ја гаѓаше Украина со крстосувачки ракети од бродови во Црното и од Каспиското Море и лансираше суперсонични ракети од воздушниот простор на Крим, соопшти денеска...