Руското Министерство за одбрана информира дека употребило хиперсонично оружје во Украина

Руското Министерство за одбрана денеска соопшти дека руската армија со хиперсонично оружје уништила голем украински подземен склад за ракети и муниција за авиони во регионот Ивано-Франковск,...