На руска телевизија се прикажуваше за колку секунди ракетата Сармат може да стигне во Берлин, Париз и Лондон

На телевизијата Русија 1 водителката на емисијата „60 минути“ Олга Скабејева и пратеникот во Думата, Алексеј Журављов синоќа разговараа за колку секунди интерконтиненталната балистичка ракета Сармат...