Руската агресија нема да запре во Украина, на мета е цела Европа, неопходни итни акции, смета Зеленски

Претседателот на Украина, Володимир Зеленски изјави дека мета на руската агресија е цела Европа и дека запирањето на инвазијата врз Украина е од суштинско значење за...