Зеленски: Руската армија со најголеми загуби во последните децении, неспособна за борба 31 група на рускиот баталјон

Тој бара итно ослободување на градоначалникот на Мелитопол, кој наводно е киднапиран од руските сили, велејќи дека за тоа разговарал со француските и германските лидери. Украинскиот претседател Володимир...