Анкара: Уапсени четири лица за убиство на рускиот амбасадор Карлов

Властите наведуваат дека убиец е 22 годишниот Мевлут Мерт Алтинас кој бил припадник на полициските сили за разбивање нереди во последните две ипол години. Приведени се татко му, мајка му, сестра му и неговиот цимер во Анкара