Во руските гранатирања на регионите Доњецк и Запоржје загинаа 13 цивили, повредено шестгодишно дете во Никопол

Руските војници изминатиот ден убија шест жители на регионот Доњецк, седум цивили загинаа во непријателско гранатирање на регионот Запорожје, додека во руските напади на Никопол едно дете...