Околу 3.000 цивили приведени во затворите во Мариупол: Тврдат дека биле мачени, испрашувани, им се заканувале со смрт, а некои исчезнале

Украинскиот омбудсман за човекови права Људмила Денисова тврди дека околу 3.000 цивили од Мариупол биле приведени во затворите под контрола на проруските сили во индустрискиот исток...