Пентагон по ракетирањето на бродот „Москва“ смета дека Русија се уште има доволно капацитети на море

Портпаролот на Пентагон, Џон Кирби, смета дека инцидентот со крстосувачот „Москва“ само краткорочно ќе влијае врз воениот потенцијал на Русија, со констатација дека руската морнарица „има...