Трансакции за плаќање на руски гас во рубљи можат да се прават, ако е тоа потребно, тврди Ангеловска–Бежоска

Трансакции во рубљи за плаќање на рускиот природен гас можат да се прават,  ако е тоа потребно, потврди денеска гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска–Бежоска. –...