Руското Министерство за одбрана објави видео од лансирање на интерконтинентална балистичка ракета

Руското Министерство за одбрана објави видео од, како што вели, успешно лансирање на проектил со нуклеарен капацитет. Новата супертешка интерконтинентална балистичка ракета „Сармат“ беше лансирана од...