ПАХО: Северна и Јужна Америка се соочуваат со пандемија на невакцинирани

Северна и Јужна Америка се соочуваат со пандемија на невакцинирани, соопшти Пан-американската здравствена организација (ПАХО), која предупреди дека земјите со низок опсег на вакцинација имаат зголемен број...