Отворените листи и една изборна единица ќе ја унапредат македонската демократија – Партиите сеуште без компромис за ова свое ветување

Измените во Изборниот Законик со цел воведување на отворени листи, како и гласањето во една изборна единица се очекува да ја унапредат македонската демократија, но партиите...