По Попоски и Рангелова, на одговорност на Мицкоски повикаа и Тодоров и Мијалков

Неопходноста од промени и обединување во ВМРО-ДПМНЕ, Тодоров ја изрази преку колумна во „Дојче Веле“ додека поранешниот прв човек на УБК се јави со реакција на социјалните мрежи. Пораки во тој контекст вчера испорачаа и Никола Попоски и Даниела Рангелова

Апелација укина пресуда за екс шефот на УБК: Мијалков ќе исплива од „Титаник“?

Неофицијално причина за одлуката на Апелацискиот суд се суштествени повреди на постапката на Основниот кривечен суд. Портпаролот на скопска апелација, Сафет Кадриу, вели дека одлуката е донесена, но не е напишана и најави дека до крај на неделата ќе излезат со официјално соопштение

Сведок во „Таргет-Тврдина“: Мијалков, Грујевски и Николиќ имаа пристап до прислушуваните броеви

Според обвинителниот акт, преку три системи за следење на комуникациите во УБК, во периодот од 2008 година до 2015 година, незаконски биле следени 4.286 телефонски броеви за кои воопшто не биле издадени судски наредби. Комуникацијата била следена пред да бидат издадени судски наредби и по завршување на траењето на важноста на 1.541 број или вкупно 5.827 телефонски броеви. Прислушувани биле над 20.000 граѓани