Влада: Терминалот за течен гас во Александропулос ќе обезбеди долгорочно снабдување со течен гас за потребите на С.Македонија

Одлуки на Владата по денешната 14-седница.  Владата на Република Северна Македонија го задолжи АД Електрани на Северна Македонија да отпочне процес за потпишување на Договорите за...

Владата започна постапка за разрешување на Зврлевски

Денеска Владата ја одржува втората седница на која се расправа за кадровски решенија. На вчерашната седница, владата им даде задолженија на министрите без ресор и го избра Драги Рашковски за нов Генерален секретар на партијата