Научниците од САД пронајдоа антитела кои можат да ги неутрализираат мутациите во коронавирусот

Тој објасни дека антителата против инфекцијата со коронавирусот имаат различни степени на ефикасност и дека научниците откриле антитела кои штитат подобро од другите. Врз основа на...