СЗО повика третата доза да се дава од крајот на септември, за сиромашните држави да ја земат првата доза

Дополнителната доза треба да обезбеди поголема заштита од високозаразната делта варијанта која поттикна нов бран заразени. Американските медиуми известуваат дека администрацијата на претседателот Џо Бајден ќе...

МОН:Реформата стартува од 1 септември со нови наставни материјали и дигитални учебници

Реформата во основното образование почнува со новата учебна година во прво и четврто одделение, за што се прават сите потребни подготовки, најавуваат од Министерството за образование...