За што поголема родова еднаквост во Црквата: Папата назначи прва жена на чело на Гувернатот на Ватикан

Папата Франциск ја назначи првата жена на чело на Гувернатот на Ватикан, сестрата Франциска Рафаела Петрини, продолжувајќи ги напорите за постигнување поголема родова еднаквост во Црквата....