Интервју со Северџан Бајрам-Германците се кладеле дали е професионален актер, Моника Белучи го бакнала и го пофалила дека е одличен

Дел од неговата биографија не е професионалното актерско образование, но како натуршчик во последниве 25 години, оствари впечатливи улоги во филмовите на режисерите како Столе Попов...

„Голема ѕвезда на македонскиот филм“ за актерот-натуршчик, Северџан Бајрам познат по улогите во „Џипси меџик“, „Црна мачка бел мачор“

Годинешен добитник на наградата „Голема ѕвезда на македонскиот филм“ на Друштвото на филмски работници на Македонија е Северџан Бајрам. Северџан Бајрам (1966, Скопје), е филмски актер-натуршчик...