Австрија бара да нема двојни стандарди во проширувањето на ЕУ а Западен Балкан да не биде оставен настрана

Австрискиот канцелар Карл Нехамер изјави дека Австрија ќе го поддржи статусот на Украина како кандидат за членство во ЕУ само под услов да нема двојни стандарди...